Naši zadovoljni klijenti – naša najbolja preporuka !

Uncategorized

Naši zadovoljni klijenti – naša najbolja preporuka !

….


Ova obitelj kvaliteti svojih proizvoda poklanja iznimnu važnost !

A na kvalitetu meda i pčelinjih proizvoda utječu: mjesto pčelinjaka, način liječenja i prihrana pčela koja je ponekad neophodna.

Zato su smjestili sve pčelinjake daleko od glavnih prometnica i u prirodi, daleko od ljudskog utjecaja. Imaju pčelinjake u Vukomeričkim Goricama, Turopoljskom lugu, na Banovini, u parku prirode Lonjsko polje i u Prigorju iza Vrbovca. Na nekim pčelinjacima čak nema niti signala za mobitel. Svaki pčelinjak daje određene sorte meda i samo takav med može nositi epitet „Domaći med“.

….

Liječenje pčela je drugi segment koji direktno utječe na kvalitetu, odnosno čistoću meda za kojega se tada podrazumijeva da je bez neželjenih dodataka. Pčele tretiraju jedino protiv pčelinje uši „varooe“ koja ubija pčelinje zajednice. Tretiranje vršimo organskim kiselinama koje se i same nalaze u medu. Riječ je o mravljoj kiselini koju koriste u srpnju nakon svih vrcanja meda. Jedino ne tretiraju pčelinjak u Lonjskom polju jer tamo tek počinje mediti metvica, pa sezona tamo još nije gotova. Na kraju godine, obično krajem prosinca pčele tretiraju nakapavanjem oksalnom kiselinom kako bi se same očistile od pčelinje uši. Obje se kiseline ionako nalaze u medu, a tretiranjem nakon svih vrcanja ne postoji opasnost da dio završi u medu koji prodaju.

….

Treći dio je prihrana pčela i tu je važno istaknuti mogućnost kontaminacije meda sa šećerom iz sirupa kojim se prihranjuju pčele. Zato oni prihranjuju pčelinje zajednice isključivo s pogačama za pčele. Pčele pogače ne mogu spremiti u saće sa medom, već ih konzumiraju prema potrebi kada im je potrebna hrana. Prihranu šećernim sirupom su u potpunosti izbacili prije desetak godina. Pčelama za zimu ostavljaju čisti med koji sakupe u donjem dijelu košnice. Uzimaju samo višak koji skupe u gornjem dijelu košnice. Smatraju da time pčele uz najkvalitetniju hranu duže i zdravije žive, oprašuju više biljaka, a time ima više meda koji se može iskoristiti za prodaju.

….

Uvijek vode računa da sa pčelama postupaju na nježan, samoodrživ način i s puno poštovanja prema njima i prema prirodi koja nas okružuje. Što je njihov način pčelarenja prirodniji to će pčele biti vitalnije i zdravije kao i njihovi proizvodi.

A svi mi te proizvode konzumiramo i želimo samo najbolje za sebe.

Zato OPG Tomislav Antolčić. 

KONTAKT;

OPG Tomislav Antolčić
098 987 2737

domacimed-antolcic@gmail.com

https://domacimed-antolcic.com/

Podijeli :